Blog: de Winter

Over het algemeen maakt de winter het fietsen niet gemakkelijker. Wind, regen, sneeuw, koude en duisternis kunnen een obstakel vormen om op de fiets te stappen. Er is een aantal manieren waarop je het jezelf wat aantrekkelijker kunt maken om in de winter op de fiets te stappen. Lees verder voor onze winter-tips.
 
Gladheid is voor veel mensen een reden om niet meer te fietsen. Banden met een goed profiel hebben meer grip op de weg, en zorgen ervoor dat je minder snel onderuit gaat. Ook het niet te hard oppompen van je banden kan helpen. Zachtere banden hebben meer contact met de weg, waardoor je minder snel zult uitglijden.
 
Naast het veroorzaken van gladheid, zijn de koude temperaturen slecht voor je fiets. Zorg ervoor dat hij behandeld is tectyl of vaseline. Als je de mogelijkheid hebt, stal je fiets dan binnen of overdekt. Probeer hem zo schoon mogelijk te houden, om roesten te voorkomen. Vooral pekel kan erg veel schade toebrengen. 
 
In de winter is het laat licht en vroeg donker. Zorg ervoor dat de verlichting op je fiets goed werkt en zichtbaar is (zie ook: Blog Fietsverlichting). Naast het risico op een boete, is het ontzettend gevaarlijk om zonder licht door het donker te fietsen.
 
Hoewel het in de winter niet altijd leuk is om te fietsen, kun je met deze tips hopelijk verantwoord de weg op. Dus kleed je warm aan, zorg voor goed functionerende spatborden (om vieze kleding te voorkomen) en maak het beste van de wintermaanden!

Meer blog onderwerpen