Riemaandrijving

Een fiets met riemaandrijving ( Gates Beltdrive ) is schoon, stil en heeft geen onderhoud nodig. Klinkt te mooi voor woorden? De ervaring die we bij Profile Roel Peerenboom inmiddels hebben met de riemaandrijving laat gewoon geen ruimte voor een andere mening. Een aandrijving met riem  gaat bovendien heel veel kilometers mee, ongeveer 4 keer langer dan een ketting. Een riemaandrijving in combinatie met een Rohloff versnellingsnaaf staat garant voor jarenlang zorgeloos fietsplezier.

De meeste fietsers die kozen voor een riemaandrijving maakte die keuze omdat ze een fiets wilden die niet stuk gaat en geen onderhoud nodig heeft. Eigenlijk is het helemaal niet moeilijk, ze wilden gewoon fietsen zonder zorgen!

Twee varianten

Wij wijzen je erop dat er twee varianten van de Gates beltdrive zijn. De "original" uitvoering en de "centre track". Het belangrijkste verschil tussen de twee varianten is de levensduur. Bovendien zegt de keuze voor een bepaalde variant veel over de fiets waarop deze is gemonteerd. Wij vertellen u daar graag meer over in de winkel. 

 

Profile Roel Peerenboom is dealer van Koga Signature en Santos. Twee top-merken die de Riemaandrijving vaak toepassen. Klik op de links voor meer informatie over deze merken.

Wil je meer weten over de Riemaandrijving? Neem contact met ons op.